Jump to content
Sign in to follow this  
Zoe Hodder

370z 2010 display screen blank except when reversing

Recommended Posts

suddenly the display screen blanked completely except for when displaying camera when reversing, which works perfectly.  Other times it seems just  dark grey but not completely off (I may be imagining it).  Could this be a blown fuse a board somewhere?  I've searched google for an answer and there is nothing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think its just the screen itself. A new TFT screen can be purchased for £99.00. Unless you can find a car electrician, car audio place or youre DIY person. That screen should be replaced. There was a minor recall in US on some models 2009-2013 I think. The symptoms were similar. Blank screen and only working on reverse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brilliant, thanks for the help.  Do you know where I purchase a new TFT because when I took it to the Nissan dealer they told me £1200 to replace it.   Much appreciate you getting back to me.  Zoe

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.370zcoupe.com/TSB/1TQ12.PDF

 

You can either go searching from places where they have removed it from another car 

 

https://www.ebay.co.uk/itm/2009-NISSAN-370Z-SAT-NAV-DISPLAY-SCREEN-28091-1BP0B/153253150817?_trkparms=aid%3D1110001%26algo%3DSPLICE.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20160323102634%26meid%3D8b9782a5d329411f9379842983365a6f%26pid%3D100623%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D303221715566%26itm%3D153253150817%26pmt%3D0%26noa%3D1%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100623.m-1

 

or 

 

A screen that needs coding and software applied. I guess youd want one pulled out of another car. Fingers crossed the same issue wont happen on the new screen. Suppose its better than paying £1200

 

https://www.ebay.co.uk/itm/153253150817

 

Just call them up and check that even if its pulled from another car it doesnt require coding or programming as Nissan will charge for that. 

 

Theres no gaurantee that its just the screen. I would get someone at a car audio place to look at it before making any moves as these run off software and are preprogrammed. 

 

Nissan probably want to replace AV control unit as well. That isnt necessary if audio, heater etc still work as normal as far as I can see?!

 

Where are you based? 

Edited by GranTurismoEra

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I installed an android unit to my car I managed to create this issue too. But it was because I had some harnesses the wrong way round at the back of the connect system (between the main head unit and screen). Maybe one of those connectors has come loose?

 

It's fairly easy to undo the centre console and have a look. Plenty tutorials online. So might be worth doing that first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you've got compressed air and electric/sensor cleaning spray, could blast the whole section with it and see if any dust/dirt is causing an interference. I'd also double check all the connections, give any connectors a push together and check for any frayed wires/casings. 

 

Screen obviously works, sounds like something isn't quite sitting right. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

350z-uk.com

370z-uk.com

×
×
  • Create New...