Jump to content
sgtarg

370Z dashboard lights?

Recommended Posts

I have an ABS light, Anti Skid light and a Traction OFF light all on the dashboard at once. I was just driving into town for fuel and they came on randomly. Turned the car off and back on again and they disappear. Drive another random length of time 2 mins - 50 mins and boom they reappear. Any advice? Tried to Google it but everything says "check brake fluid" ..... Is it ABS sensor? Mileage is 59,000....

IMG_20190316_140820.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was going to say check the brake fluid level, have you ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, SHEZZA said:

I was going to say check the brake fluid level, have you ?

Hi, yeah brake fluid level is at maximum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any update on what this issue was? as I have now got the same issue with my car

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, JakeH said:

Any update on what this issue was? as I have now got the same issue with my car

Suggest you pm sgtarg as he may not be following his thread.

 

For what it is worth, making sure your brake fluid level is good advice - it was/is a regular issue with the 350's and maybe the 370s are just as sensitive.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, JakeH said:

Any update on what this issue was? as I have now got the same issue with my car

Hi! Yes turns out the ABS sensor wire was being stretched. No idea how, the strut clip was a little bent out of shape. Car is lowered no idea how it happened then but that was easy 6000 miles ago... Either way I removed the wire from the strut clip altogether and it solved the issue as I restarted the car. 

 

I used a friends snap-on code reader to locate the offending side and corner. I did panic it was going to be a £630 sensor from Nissan but lucky in the end it has been fine for the last 1000 miles. 

 

Hope yours is an easy fix.

Edited by sgtarg
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, sgtarg said:

Hi! Yes turns out the ABS sensor wire was being stretched. No idea how, the strut clip was a little bent out of shape. Car is lowered no idea how it happened then but that was easy 6000 miles ago... Either way I removed the wire from the strut clip altogether and it solved the issue as I restarted the car. 

 

I used a friends snap-on code reader to locate the offending side and corner. I did panic it was going to be a £630 sensor from Nissan but lucky in the end it has been fine for the last 1000 miles. 

 

Hope yours is an easy fix.

Okay thanks for the help mate! 

 

Ill check the brake fluid and failing that I’ll have a look at the ABS sensor wire, appreciate your help 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

350z-uk.com

370z-uk.com

×
×
  • Create New...