Jump to content
Carrie-B1

Cooling fans

Recommended Posts

My cooling fans stopped working the other day and had it checked and its the motors not working. Am I right in thinking that I only need to buy the motors and not the whole unit? Fans are turning freely. My understanding is Take the fan unit out, take the motors out of the unit, replace the motors connect the leads and put the fan unit back in the car ?????? or if I buy a new fan shroud will new motors come with it or just the fans ???? many thanks in advance for any advice on this. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, that just happened to me last keep as well, I brought some new mishimoto fans, there are about £190 on the mishimoto web site but they suppose to be really good my Z is a 2002. Thx

8FBFD954-F1B9-4BBF-AAC5-FD3A01F11D8D.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Common fault on the Z because the brushes seize up. You're correct, the motors bolt in so you can just replace them, or you can buy a whole new fan assembly which will come with new blades, motors etc. 

The mishimoto fans are supposed to do a good job but are apparently way louder than oem, so keep that in mind. 

If you're practically minded, there's a guide on here somewhere to split the motors you've got apart and refurb them yourself pretty easily.

That's what I did when I had the same problem as you and they work perfectly now :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 08/09/2018 at 20:35, Jack94 said:

Common fault on the Z because the brushes seize up. You're correct, the motors bolt in so you can just replace them, or you can buy a whole new fan assembly which will come with new blades, motors etc. 

The mishimoto fans are supposed to do a good job but are apparently way louder than oem, so keep that in mind. 

If you're practically minded, there's a guide on here somewhere to split the motors you've got apart and refurb them yourself pretty easily.

That's what I did when I had the same problem as you and they work perfectly now :D

 

Exactly that. I have done the fix by myself following the guide here and it worked a treat. Worth doing it in my opinion it's not hard at all. Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

350z-uk.com

370z-uk.com

×
×
  • Create New...