Jump to content

evest

Members
  • Content Count

    733
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by evest

  1. Still available now £75 plus postage or free collection 👍
  2. Still available and now £300 collected
  3. I haven't mate, but may do soon in case it is indeed a wonky MAF causing these issues.... I think the codes may be to do with engine load etc... so an incorrect airflow reading at the MAF might explain it, plus the lean report from bank 1.
  4. Hi all, So, I've been chasing a problem on my car for a while now which seems to come and go a bit. Rough idle, mainly when warmed up, which sometimes stalls the car when decelerating to a stop. Codes P1273, 1283, 1281 have cropped up at different times, but it isn't the O2 sensors themselves as they were replaced with brand new OEM ones. I thought I had eventually solved it, all explained in an earlier thread. But I guess I haven't... My only remaining thoughts now are that it is being caused by a short in the harness somewhere. The one bit I never did answ
  5. As per the title. The tube is in excellent condition, couple of scratches which you won't see when installed. Please note: The coupling sleeve is silicone tubing. TBH this was was mainly to match my engine bay colour scheme, but it is also more robust than the original rubber piece which was a bit flimsy in my opinion. You'll need 2 x large hose clips (see engine bay pic), about 3.5" Very cheap from Halfords etc... The condition of the cone is as pictured. It works fine bit the rubber is starting to perish so you may want to consider adding a new cone at som
  6. Price now lowered to £350 - has a nice ring to it! Thanks for looking
  7. Hi mate, thanks for looking. The meshes are fine, no leaks that I'm aware of and no rust. I'm away at the moment but can take some close up pics at weekend. I'd like to let the ad run a bit longer to see if there's any interest in the complete system, but if not I'll come back to you. Otherwise it's a little harder to sell the mid-pipe and back box as it won't fit a stock y-pipe. Cheers 👍
  8. Hello all, Here for sale is my Cobra Sport UK exhaust - this is the resonated version with TP38 style tips. Complete cat-back system, so includes back box, mid-pipe and Y-pipe. These go for about £900-1000, these days. First fitted in 2010 and taken off the car in 2015 as I chose to fit an Invidia. So it has sat in my garage for a while but it's in good condition, but does have a weld repair to one of the tail pipes into the back box (pictured below - not the prettiest weld but it's good and strong and not visible when fitted on the car). The flexis are in v
  9. A final update to this thread - hopefully it might help somebody else who is having repeat trouble codes. So having replaced the upstream O2 Sensors and the MAF, the fault code P1283 and associated Mode $6 fault came back yet again; although the car was driving very well and without the symptoms of poor idle and stalling when coming to a halt. So it appeared the actual fault had been repaired by the car was still not happy. Very frustrating, but I decided to search the Nissan Technical Bulletins, and I found this: Subject: SB "Nissan"; Must Clear Self Learning After Re
  10. 12.5 years, 170k miles. Love it, keeping it.
  11. Well I think I have now resolved this - replaced MAF. My other car is a Nissan Juke (aka the dogmobile), which uses the same MAF as a zed, so I swapped them over. No more stalling and idle is very smooth, the petrol smell on start up also seems to have gone away. After a few journeys, the DTC (P1283) has not returned and the Mode 6 issue above is now a pass every time. I will keep monitoring it, but clearly looks like MAF was at fault and messing up the fuel ratio. The car did not detect a faulty MAF though, and the fault was manifest as an upstream O2 sensor issue. I'v
  12. Thanks mate, I'll look into it. The old spark plugs had a lot of carbon build up on them which also suggests I have probably been running rich.
  13. Ps - if it is a knackered MAF: Could this translate into improper O2 sensor readings, throwing the fault codes indicated? I'd have thought MAF would have it's own fault code though. Would the rough idle problem be apparent on cold start? I've had a dead battery which has been jump started and now charged up through driving. Have the few good runs been a result of the car running from default map, after a period of which the problem returns? Sorry for all the questions, just trying to figure this thing out!
  14. Hi all, So really stuck here, I have a persistent problem - I may need to bite the bullet and head off for a full diagnostic, but hoping somebody can help me. 2003 UK Zed, so DE non rev-up, about 170K miles Car was basically starting ok and driving ok - but after warming up (and I think completing its various 'loops'??) the car would struggle when slowing to a halt at traffic lights etc, sometimes stalling. When warm it would also idle rough and sometimes stall - but not always. Fault codes indicted problem with upstream O2 sensors, which I have
  15. Well, I sourced some new spacers from Horsham Developments (Cheers Jez). However... ...on removing the upper and lower plenum, and the intake manifold, guess what I found nestled in the 'V'.... its managed a couple of thousand miles under there!
  16. evest

    Evest

  17. evest

    20200421_161736

    From the album: Evest

  18. Sage advice, see below! heard it ping as i unbolted it. Although i think my rubbing strut bar may have been responsible for this. Fleabay to the rescue!
  19. Cheers pal, if nothing turns up I'll carry on without it (not that im driving anywhere anyway!) and perhaps contact you when life gets back to normal?
  20. Hi all, 2003 DE, I have a motordyne 5/16 plenum spacer but have lost (for good) one of the internal plastic spacers/washers. I've made do without it for a bit but not ideal to continue. I guess unlikely anybody has spares lying around but worth a try! Failing that, any full second hand plenum spacer kits on offer? Cheers!
  21. This car is now for sale!! https://www.facebook.com/marketplace/item/542849733226044/ Admin, is it okay if I create a seperate post in the 'for sale section' on behalf of the owner? I can vouch that he is trustworthy.
  22. Job done, second gasket replaced, should be in the clear now. Old vs new: This is driver side, not that bad compared to passenger side which was completely burnt through on one side.
  23. I think you were correct mate. I replaced bank 2 gasket between manifold and cat. The old one was completely burnt through on one side. Have done several journeys, few hundred miles, and the stalling problem has gone away. No EML and idle is normal. The P1283 had not returned. Pending P1273 on bank 1 but I didn't have time to do that gasket - once I have I think this will be fully resolved. Cheers!
  24. Doing a bit of work on my 350Z and this rolled in! Very cool and sounded epic...
  25. Just about to order them No, no smoke machine, but will try that next. Thanks again, we'll see how it goes
×
×
  • Create New...