Jump to content
Mikey_S

Main beam issue

Recommended Posts

Hi all

 

350 rev up 06. Head lights have suddenly stopped working, side lights fine but no main beam. 

 

Car was sat for a week while I was away.  Started fine, battery volt gauge is normal.

 

On first drive I noticed they would come On intermittently while driving in the dark which was a right nightmare for the 15 min drive home. 

 

This morning only one was on and now this evening both are out. 

 

Any thoughts? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Small update

 

Discussed with a mechanic pal, there is still power going to the units as when you go to flash the high beam you can hear the click from behind the headlights. He said it could potentially be a relay issue.

 

Does anyone have any thoughts on this issue at all? Or failing that can someone point me in the direction of the relays that could be causing an issue?

 

When it comes to car electrics i'm a complete novice.

 

I've searched the forum but can't find any suitable feedback 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Faulty bulbs, ballasts or ignitors? I had my driverside light go on my 370 a few months back. I actually replaced bulb, ballast and ignitor on mine as I had ordered all 3 parts just in case.

 

But you could try swapping these 3 items between the 2 lights to see what the issue is? Change bulbs over first and try the lights, then switch ballasts and finally ignitors etc. 

 

Worse case get new sets of everything for both lights and do as I did?

Edited by StormtrooperZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

The bulbs seem to work, well at least they came on intermittently although today it's just side lights working. 

 

I've googled the location of the relays but don't have my tools so will need to wait until the weekend to take the battery out and try a different relay, if it's not that then it's likely to be bumper off and investigate the ballast and igniters :yuck:

 

Removing the bumper was something I really wanted to steer clear of :lol::lol:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Received replacement Relays from @ZMANALEX this morning, tested them and the lights are still dead. 

 

Looks like it's off to the garage for the bumper off. :bang: 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Mikey_S said:

 

 

Looks like it's off to the garage for the bumper off. :bang: 

You can access the bulbs, igniters and ballasts without removing the bumper by partially removing the front arch liner.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 08/09/2020 at 19:45, Mikey_S said:

Hi all

 

350 rev up 06. Head lights have suddenly stopped working, side lights fine but no main beam. 

 

Car was sat for a week while I was away.  Started fine, battery volt gauge is normal.

 

On first drive I noticed they would come On intermittently while driving in the dark which was a right nightmare for the 15 min drive home. 

 

This morning only one was on and now this evening both are out. 

 

Any thoughts? 

Could possibly be the battery on its way out, as you said it was stood for a week.  I know you said voltage looks normal but maybe pop a battery charger on and see how much charge you've got.

 

When my battery was in its final throws, the headlights were coming on with the lights switched off, and i couldnt get them to switch off at all until i disconnected the battery!  I dont know what causes that, i'm guessing some sort of odd voltage issue makes it spaz out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something for me to check certainly. I had an issue in the summer where the battery drained so it could possible be that. 

 

I've ordered some bulbs online to test this first before I go into ballast and igniters etc but will get the charger out and top the battery up as another check 

 

Cheers @marzman

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

350z-uk.com

370z-uk.com

350z-uk.com

370z-uk.com

×
×
  • Create New...