Jump to content

Parking sensors making new sound after having bumper painted


Recommended Posts

I'd like to say Hello and thanks for reading, this is my very first thread so please be gentle, hoping I've put it in the right place.

 

I'm been the proud new owner of a Zed for the past month and a half now, very happy with it so far despite a couple of annoying issues which probably deserve their own thread.

 

Today I'm asking for advice on the latest problem, namely after having the bumper painted the rear parking sensor have started making a new noise. It still makes the single beep when reversed is engaged but now there is a 3 to 5 second burst of repeated "beep beep beep" even when there's nothing behind me, it seems to do this roughly every 30 seconds. The sensors do still work, tested them earlier and as I walked towards them, they made the same sounds they always have.

 

Firstly they haven't been painted over, my original thought was they might be a failed/unplugged sensor and this is a warning tone to advise it needs looking at or it could be a sound to remind that your in reverse and a previous owner has had the software modified so it didn't make this particular noise. As I said I'm a completely new to the 350 so any help and advice is greatly appreciated

Edited by Loki
Link to post
Share on other sites

I know my reversing sensors are extremely keen, I get the single beep when reverse is engaged, followed by a rapid beep when approaching an obstruction which gets more rapid the closer I get. Some times it'll happen, I'll instantly sh!t myself and brake, have a double check, and I'm still 3 foot away from the garden post :wacko:

 

I don't think mines an issue, with the limited rear viability in these cars,I like the fact that its over cautious,

 

......If only I could apply the same settings to my wifes car! :lol:  

Link to post
Share on other sites
On 10/11/2020 at 22:57, Mikey_S said:

Could be completely off track here but the only time my sensors went mad, I had water pooling in the boot and it was coming in via the rear quarter panel air filter things. 

 

So.... Any water in the boot? 

Thanks for the tip, had a look this afternoon and couldn't see any water. Checked around under the bumper as well and no obvious fluids

Link to post
Share on other sites
On 11/11/2020 at 08:50, mpturner1979 said:

I know my reversing sensors are extremely keen, I get the single beep when reverse is engaged, followed by a rapid beep when approaching an obstruction which gets more rapid the closer I get. Some times it'll happen, I'll instantly sh!t myself and brake, have a double check, and I'm still 3 foot away from the garden post :wacko:

 

I don't think mines an issue, with the limited rear viability in these cars,I like the fact that its over cautious,

 

......If only I could apply the same settings to my wifes car! :lol:  

Sounds very similar to my issue, certainly the crapping myself bit is spot on :teeth: It does make me worry I could squash next door's cat if I keep going while it's beeping away, just imagine if they saw it happen, it'd take some explaining.

 

Think I'll get in touch with a Nissan specialist and see if they've experienced anything similar, does anyone know if the 350 shares sensors with any other model (excluding the 370 obviously)? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...