Jump to content

EML on when under load


CJM
 Share

Recommended Posts

Hi all,

 

So today when driving home I noticed my Engine Management Light was on... Got home did the pedal dance thingy and now the light only illuminates when the engine is effectively under load and when idling it is not.

 

Anyone have any info on this? Still looking into it myself atm.

 

Cheers

Link to comment
Share on other sites

Will need to get it into my local garage at some point this week as I don't have a code reader yet - Know of any decent ones? Just thought I'd post to see if anyone has experienced it before. Will update thread when I find out :)

Link to comment
Share on other sites

Cheers, will just buy a cheap one then. Had Vagcom for my cupra and that was really good. From what I've read the equivalent for Nissan etc is £££'s so I'll pass on that for now haha

Link to comment
Share on other sites

UPDATE:

 

So turns out it was bank 1 O2 sensor. However, it wasn't as simple as that... The weird thing is was that anytime the car went past 2k rpm the voltage for that sensor dropped to 0V. New sensor in so I'll monitor it for a while.

Edited by CJM
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...