Jump to content
Sign in to follow this  
mk1_nutter

Replacing ABS unit

Recommended Posts

So I've been troubled with my OS rear pad only lasting me 2000 miles for the aecond time where the NS rear is still like new. I've made sure both calipers are fully functional and also replaced the NS caliper and hose with a working unit.

 

 

I'm now thinking the ABS unit is faulty. If I swap it out for a new/used unit do I need to have it programmed in like I've had to do on an Audi.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could just be the caliper sticking, so might be worth having the seals done or the unit refurbed.

I'd try replacing the sensors first rather than the whole unit, cheaper and easier ;)

Edited by RobPhoboS

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've removed both calipers from the carriers and one at a time with a block of wood in the caliper, pushed the pistons out by pedal and back in by wind back tool. I noticed the wood on the OS was crushed where as the NS only had a circular indentation. I've also services the sliders on both sides. I'm very puzzled and thought of the abs unit being imbalenced. I'm not aware of any sensors

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

350z-uk.com

370z-uk.com

350z-uk.com

370z-uk.com

×
×
  • Create New...